Jaarlijkse controle, daar begon het...

 

Op mijn verzoek werd er een vrijblijvende offerte opgemaakt voor een beugeltraject. Na de offerte te hebben ontvangen heb ik deze even aan de kant gelegd. Het idee was om informatie op te vragen bij de zorgverzekering over de vergoeding van beugels. Een bijkomende reden was een beetje angst.

 

Dat even aan de kant gelegd, werd vervolgens een jaar. Want bij de volgende jaarlijkse controle zei de tandarts: Heb je nog nagedacht over een beugel? Je had deze al een jaar in kunnen hebben! Dit was voor mij de druppel en ben gegaan voor het beugeltraject. 

 

Tijdens het plaatsen van de beugel werd er duidelijk uitgelegd wat de stappen waren. Er werd mij verteld over waarom, hoe en wanneer de elastieken vervangen moesten worden en wat de onderhoudsprocedure was met behulp van ragers, elektrische tandenborstel en gelee tandpasta.

 

Toen de beugel eenmaal geplaatst was voelde het erg vreemd en zag het er gek uit. Schaamte had ik zeker met wat anderen zouden zeggen. Na een tweetal weken wist ik niet beter meer. Het viel niet eens meer op en het voelde als normaal. En er was zelfs al resultaat bij het ondergebit. 

 

De belangrijkste reden voor keuze van een beugel waren mijn ondertanden, deze stonden echt lelijk scheef. Doordat de tanden scheef stonden kon ik ze moeilijk vrijhouden van tandplak en ik beet vaak op mijn wangen. Dit is nu verleden tijd. Binnen een jaar en een maand mocht mijn beugel uit.  

 

Mooi meegenomen was de vergoeding vanuit mijn zorgverzekering. Tijdens de beugelperiode had ik mij extra verzekerd waardoor er behoorlijke vergoeding werd gegeven. Uiteraard moest ik nog steeds een eigen bijdrage doen. Maar dat viel alles mee.

 

Bij de tussentijdse controles was er haast geen wachttijd, al die keren was ik zo aan de beurt. Ook hier werd ik wederom vriendelijk geholpen en klachten aan de beugel werden verholpen.

 

Ik ben zeker weten blij met het resultaat. Een ieder die twijfelt voor het plaatsen van een beugel zeg ik gewoon doen. Je krijgt er iets moois voor terug. 

 

Mijn ervaring bij praktijk de Tandarts is zeer goed van het moment van binnenkomst, tot de nazorg. 

 

Ik werd goed ontvangen en te woord gestaan aan de receptie. Daarnaast wilde ik een afspraak verzetten en ik kon direct de volgende dag al terecht. De bereikbaarheid is zeer goed, ik kreeg een 06-nummer mee van de implantoloog voor spoedgevallen. 

De behandelruimte is zeer netjes, hygiënisch en rustgevend. De implantoloog en de assistentes gaven een duidelijke uitleg en legden uit waarom zij iets deden.  De implantoloog nam de tijd voor mij, geen vraag was teveel. Er werd mij duidelijk uitgelegd wat ik na de behandeling thuis moest doen.  
Aan persoonlijke aandacht komt niemand iets tekort. Ik bracht iemand mee tijdens de behandeling en die kreeg gelijk een kopje koffie aangeboden.

 

Voordat ik de praktijk bezocht had ik problemen met mijn kunstgebit, deze zat los.

 

Sinds ik de behandeling ben ondergaan, voel ik me zeker.  Mijn prothese zit muurvast en het is makkelijk te onderhouden. Het is mijn tijd en geld zeker waard, ik zou het zo over doen.  

Als ik advies zou moeten geven aan mensen die overwegen om deze behandeling te ondergaan zou ik zeggen: gelijk doen! Elke dag langer wachten is een dag langer afzien.